Pediatrie

Pediatria este o specialitate medicală care se ocupă cu studiul și tratarea bolilor întâlnite la copii. Tratamentul acestor boli este diferit față de cel al adulților.Filosoful grec Celsus, afirma că „În general, băieții nu ar trebui să fie tratați la fel ca bărbații”. Ca urmare, încă de la nașterea medicinei, anumiți doctori s-au specializat în tratarea copiilor. Aceștia poartă titulatura de pediatri, cuvântul de origine greacă fiind tradus ca „vindecătorul copiilor”. Medicii pediatri sunt pregătiți să se concentreze și să evalueze starea globală de sănătate fizică și emoțională a pacienților lor.

Pediatrii din cadrul clinicii RAM MEDICAL sunt responsabili de creșterea propice a copiilor. Asta implică nu numai un corp sănătos, ci și o minte sănătoasă. Acestia se axeaza si pe o serie de alte aspecte cruciale pentru o dezvoltare armonioasă, precum integrarea socială, problemele emoționale și interrelaționale. Specialistii in pediatrie au adesea un nivel de empatie crescut, precum și o flexibilitate superioară în comparație cu alți medici.

Ei trebuie să interacționeze cu pacienți necomplianți, care plâng și țipă, punându-le zilnic la încercare răbdarea și calmul. Odata ce alegeti un medic pediatru pentru consultul copilului dumneavoastra, veti observa diferenta de interactiune dintre acesta si un alt medic specialist care trateaza adultii.

Un medic pediatru e cel mai adesea glumeț, bine dispus, cu zâmbetul pe buze… În această privință, medicii pediatri sunt aparte. In clinica RAM MEDICAL, medicii specialisti pediatri sunt mereu rabdatori, profesionalisti si plini de empatie.

In cadrul clinicii descoperiti o gama variata de servicii medicale in specialitatea pediatrie, avand de asemenea gastroenterolog pediatru (care se ocupa cu patologia gastro intestinala a micilor pacienti) si consultant certificate international in alaptare.

Servicii oferite

– consult pediatric de rutina;
– examinarea dezvoltarii neuropsihomotorii;
– recomandari privind investigatii suplimentare;
– diagnosticul si tratamentul bolilor acute si cronice;
– diagnosticul si tratamentul patologiei gastrointestinale;
– consiliere in alaptare / intarcare blanda;
– consiliere in diversificare;
– plan terapeutic in diferite afectiuni cu monitorizarea tratamentului;
– recoltare analize de laborator diverse;
– tratament intravenous / intramuscular cu indicatie de la medical curant;
– vaccinare diversa.