PEDIATRIE

Pediatria este o specialitate medicală care se ocupă cu studiul și tratarea bolilor întâlnite la copii. Tratamentul acestor boli este diferit față de cel al adulților. Filosoful grec Celsus, afirma că „În general, băieții nu ar trebui să fie tratați la fel ca bărbații”. Ca urmare, încă de la nașterea medicinei, anumiți doctori s-au specializat în tratarea copiilor. Aceștia poartă titulatura de pediatri, cuvântul de origine greacă fiind tradus ca „vindecătorul copiilor”. Medicii pediatri sunt pregătiți să se concentreze și să evalueze starea globală de sănătate fizică și emoțională a pacienților lor.

Dr. Cosmina Vlad

PEDIATRIE

Dr. Cosmina Vlad - medic specialist pediatru,
consultant în lactație certificat international IBCLC

”Să fiu înconjurată de copilași de toate vârstele a devenit un stil de viață care mă împlinește. Specializarea internațională ca și consultant în lactație mi-a oferit toate instrumentele cu care reușesc să ajut proaspetele mămici să depășească micile probleme ce apar odată cu începutul aventurii alături de puiul de om.”

Pediatrii din cadrul clinicii RAM MEDICAL sunt responsabili de creșterea propice a copiilor. Asta implică nu numai un corp sănătos, ci și o minte sănătoasă. Aceștia se axează și pe o serie de alte aspecte cruciale pentru o dezvoltare armonioasă, precum integrarea socială, problemele emoționale și inter-relaționale. Specialiștii în pediatrie au adesea un nivel de empatie crescut, precum și o flexibilitate superioară în comparație cu alți medici.

 

Dr. Georgia Tita

PEDIATRIE

Dr. Tita Georgia Valentina
Medic specialist pediatrie și gastroenterologie pediatrică
Doctorand la UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

Cu experiența câștigată lucrând alături de medici cu renume în gastroenterologia pediatrică din România, dr. Tita Georgia vine în ajutorul copiilor și al părinților care întâmpină probleme de ordin digestiv și nu numai.

Dr. Laura Gherman

PEDIATRIE

Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. Perioada de pregătire în rezidențiat efectuată în clinică pediatrie III Cluj Napoca.
Competență în ecografie.
Având o înțelegere amplă a nevoilor medicale a copiilor și oferindu-le o îngrijire cu o abordare sensibilă și atentă, pentru Laura sănătatea, bunăstarea și tratarea copiilor este cea mai importantă. Interacțiunea cu părinții și familia este o parte esențială, oferindu-le consiliere și sprijin emoțional pentru a asigura bunăstarea copiilor. Monitorizează creșterea și dezvoltarea fizică și mentală a micuților și oferă îngrijire medicală în funcție de nevoile specifice ale fiecărui stadiu de dezvoltare.

Un medic pediatru e cel mai adesea glumeț, bine dispus, cu zâmbetul pe buze… În această privință, medicii pediatri sunt aparte. În clinica RAM MEDICAL, medicii specialiști pediatri sunt mereu răbdători, profesionaliști și plini de empatie.

În cadrul clinicii descoperiți o gamă variată de servicii medicale în specialitatea pediatrie, având de asemenea gastroenterolog pediatru (care se ocupă cu patologia gastro-intestinală a micilor pacienți) și consultant certificat internațional în alăptare.

Ei trebuie să interacționeze cu pacienți necomplianți, care plâng și țipă, punându-le zilnic la încercare răbdarea și calmul. Odată ce alegeți un medic pediatru pentru consultul copilului dumneavoastră, veți observa diferența de interacțiune dintre acesta și un alt medic specialist care tratează adulții.

Serviciile oferite:

– consult pediatric de rutină;
– examinarea dezvoltării neuropsihomotorii;
– recomandări privind investigații suplimentare;
– diagnosticul și tratamentul bolilor acute și cronice;
– diagnosticul și tratamentul patologiei gastrointestinale;
– consiliere în alăptare/înțărcare blândă;
– consiliere în diversificare;
– plan terapeutic în diferite afecțiuni cu monitorizarea tratamentului;
– recoltare analize de laborator diverse;
– tratament intravenos/intramuscular cu indicație de la medical curant;
– vaccinare diversă.