PSIHIATRIE

Psihiatria poate fi definită ca o „disciplină de sinteză” prin care urmărirea și menținerea sănătății mintale - scopul său principal - se obțin luând în considerare diverși factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici. Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialități medicale. Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile organismului, comportamentul, afectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber.

Dr. Ancuța Rusu

PSIHIATRIE

Dr. Ancuța Rusu este absolventa a Facultății de Medicină și Farmacie a UMF "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca.


Abordează terapia afecțiunilor legate de sănătate mintală, precum tulburările afective, psihotice, cognitive, dependențele.
Vine spre pacient cu empatie, răbdare, seriozitate, într-un mediu plăcut, confidențial.

Sănătatea mentală este la fel de importantă precum sănătatea fizică și este perfect normal să cerem ajutor sau să oferim sprijin celor din jur care au probleme.

În cadrul cabinetului de psihiatrie, o avem alături pe doamna dr. Ancuța Rusu, medic specialist psihiatrie, absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca.

– Adicția este termenul medical folosit pentru dependență. Adicția este o problemă de sănătate și nu o problemă de voință sau eșec personal. Ea poate afecta pe oricine indiferent de statut social, educație, religie, cultură, venituri.
– Multe persoane au una sau mai multe dependențe, fie de alcool, tutun, mâncare, dulciuri, cumpărături, internet, jocuri video/de noroc, sex, etc
– De regulă, dependențele au în spatele lor un abuz sau o traumă, fie ea și sub forma neglijării, iar comportamentul adictiv are rolul de a ameliora disconfortul produs de emoția asociată.
 
Fii puternic și acționează corect în viața ta!

Serviciile oferite:

– tulburări ale afectivității (depresia majoră, tulburarea bipolară);
– tulburări anxioase (tulburarea de panică, tulburarea obsesiv-compulsivă, anxietatea generalizată, fobii specifice);
– tulburări psihotice (schizofrenia, tulburări delirante, tulburarea schizo-afectivă);
– tulburări cognitive (demențe – Alzheimer/vasculare/mixte/ Parkinson);
– dependența de substanțe (alcool, tutun, droguri ușoare)/joc patologic de șansă.